S.V. Loosduinen behaalde zaterdag een zwaarbevochten en belangrijke 1-0 zege op de nummer drie Ariston’80. Door deze nipte zege revancheerden de Loosduiners zich van de 1-0 nederlaag in Delft. Bij de Loosduiners was Kenan Schenkeveld geblesseerd. Hij werd vervangen door Jean-Paul Alleblas en Christiaan Verbree nog op vakantie. Naast Desley Rodenburg verscheen ook Theo van der Hoeven sinds lang weer aan de aftrap, maar zijn wedstrijd duurde maar veertig minuten. Een spierblessure was de reden dat hij in de 40e minuut werd vervangen door Anton Habes.

In de rommelige eerste helft, waarin de bezoekers wel de beter voetballende ploeg waren, viel de eerste echte kans pas vlak voor rust te noteren. Tom Vrieling stuitte in de 43e minuut op doelman Pascal Gemke. Jean-Paul Alleblas ontving vlak voor rust ‘geel’ van de goed leidende scheidsrechter Apperloo uit Leiderdorp.
Na de thee was de wedstrijd veel aantrekkelijker om te zien. Het spel golfde op en neer en de beste kansen waren voor de Blauwwitten, maar Jessy Smit schoot van dichtbij voorlangs. Jeroen Rampaart, na een knappe combinatie, en Richard Nieuwdorp stuitten op de doelman Gemke. Dave Lamens schoot een vrije trap hoog over. Met Sam van Poorten sinds lang weer in de ploeg, voor de moegestreden Vrieling, werd de druk opgevoerd, maar bleef Ariston’80 gevaarlijk in de tegenstoten via de spitsen Laurens Matla en voorzitter Bob Dijkhuizen. In de sportieve wedstrijd ontsnapte Jean-Paul Alleblas wel aan zijn tweede gele kaart.

Nadat Pieter Blanken, Delftenaar Joen Frederik na een verkeerde terugspeelbal van Damian van der Horst, van de openingstreffer afhield was het in de 88e minuut aan de overzijde wel raak. Kevin Baptiste stuurde Richard Nieuwdorp de diepte in en het lukte hem doelman Gemke nu wel te passeren. In de resterende tijd bleef het hardwerkende elftal van Richard Douw en Patrick Puister, onder aanvoering van aanvoerder Dave Lamens en doelman Pieter Blanken, op de been en bleven de drie punten op Madestein. Sam van Poorten ontving nog wel ‘geel’ van de leidsman voor commentaar op zijn leiding.

Door deze zege zijn de Loosduiners opgeklommen naar de negende plaats, in een lange middenmoot, maar met slechts drie punten afstand op de nummer elf, een plaats die na-competitievoetbal inhoudt aan het einde van het seizoen! Het blijft spannend in de derde klasse B! Volgende week wacht MVV’27 in Maasland. Tegen dit elftal hebben de Loosduiners ook nog iets goed te maken na de eerdere 1-2 nederlaag op Sportpark Madestein.