S.V. Loosduinen en Maasdijk kwamen zaterdagmiddag samen tot zes treffers, eerlijk verdeeld over beide elftallen en dat was ook terecht na negentig minuten voetbal. Na een sensationeel scoreverloop in de slotfase moesten de ploegen uiteindelijk de punten delen. In de slotfase leidden de bezoekers met 1-3. In de slotminuten kwam de thuisploeg knap terug tot een 3-3 eindstand. Voor beide ploegen was het de eerste puntendeling van dit seizoen.
Bij de Loosduiners begint de waslijst van afwezigen af te nemen, zodat de trainers Richard Douw en Patrick Puister weer terug kunnen vallen op een aantal vaste waarden in de basiself. Terug in de basis Jeroen Rampaart, Desley Rodenburg en Richard Nieuwdorp. Op de bank Kevin Baptiste en Jean-Paul Alleblas. Bernado Bor en Theo van der Hoeven ontbraken nog door blessures. In de achterhoede centraal Kenan Schenkeveld samen met aanvoerder Dave Lamens.
In de eerste helft  waren de Blauwwitten ook de bovenliggende partij. In de veertiende minuut wees leidsman Mirjavanmard uit Leiden naar de stip na een ongelukkige handsbal van Maasdijker Barry Bronswijk. Voor Richard Nieuwdorp een koud kunstje om de 1-0 op het scorebord te zetten. Nadien waren Rami Abdelrazak uit een vrije trap en Damian van der Horst, met een hard schot, dichtbij een tweede treffer, maar doelman Joey Vos speelde een sterke wedstrijd. De Maasdijkers waren zelden gevaarlijk. Een doelpunt in de 37e minuut van de Westlanders werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel van Ferhat Sonmez.
maasdijk-01Na de thee kwam het elftal van Patrick Fieret beter uit de kleedkamer dan de Loosduiners en kantelde de wedstrijd. De druk werd opgevoerd op het doel van doelman Pieter Blanken. In een kort tijdbestek stonden de Maasdijkers, door onachtzaamheid in de Loosduinse verdediging, ineens met 1-2 voor, via doelpunten van Nicky Krouwer (55e minuut) en Noah van Rijn (57e minuut).
Bij de Loosduiners kwamen al snel Bas Wesseling, voor verdediger Dave Lamens, en Jean-Paul Alleblas voor de jeugdige Jessy Smit in het veld. Niet veel later kwam ook Kevin Baptiste voor Rami Abdelrazak De jacht p de gelijkmaker werd geopend. Risico’s werden genomen om langszij te komen. Maar doelman Vos van Maasdijk blonk uit. Tussen de 70e en 80eminuut hield hij Tom Vrieling, Richard Nieuwdorp en Bas Wesseling met fantastische reddingen van de gelijkmaker af. Maasdijk bleef ook gevaarlijk in de tegenaanvallen en aan de overzijde viel bij een uitval in 85e minuut de 1-3 door Ferhat Sonmez. De Loosduiners leken verslagen, maar slechts één minuut later stond de 2-3 al op het scorebord. Richard Nieuwdorp was gevloerd binnen het strafschopgebied en mocht zelf opnieuw vanaf elf meter aanleggen voor de 2-3. De thuisploeg bleef hard werken voor een goed resultaat. In de 89e minuut viel eindelijk de verdiende gelijkmaker. De snelle Christiaan Verbree was de aangever voor Bas Wesseling, die zijn eerste competitiedoelpunt maakte voor de Loosduiners. In de slotfase waren zowel Maasdijk als Loosduinen dichtbij een winnende treffer, die echter niet meer viel.
De sportieve strijd, met toch zes gele kaarten, eindigde dan ook onbeslist. Een eindstand waar beide ploegen weinig mee opschieten in de rangschikking. De ploegen staan nu respectievelijk op de elfde en twaalfde plaats in de derde klasse B. De eerste periodetitel ging zaterdag naar Die Haghe. maasdijk-11A.s. zaterdag begint de tweede periode met een uitwedstrijd tegen de studenten van Ariston’80 in Delft, aanvang 14:30 uur. Een ploeg waartegen de Loosduiners in competitieverband nog nooit eerder speelden.