Vlaggeniersvereniging zit niet te wachten op Loosduinse schorpioen
Piep. Snooze. Piep, Piep. Snooze. Piep, Piep, Piep. Uit. U leest het al, het was vroeg zaterdagochtend. Om 07.45 uur verkenden S.V. Loosduinen JO13-1 al het veld bij RAS. Drie kwartier later was namelijk de aftrap. Goedemorgen. Waar onze helden vorige week nog uit de startblokken schoten als Usain Bolt, bleef SVL deze week hangen in de blokken. De ploeg van trainers Maup, Jeroen en Tim begon niet scherp aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten kon de thuisploeg op voorsprong komen, maar tot drie(!) keer toe voorkwam Finn de openingstreffer. Niet veel later kon onze doelman ons favoriete team niet meer redden. De bal werd perfect in het hoekje geplaatst. RAS was nog niet klaar in de Haagse derby. Het team zette S.V. Loosduinen op een nog grotere achterstand: 3-0. Na wat omzettingen kwam de koploper van de tweede klasse beter in haar spel. Kansen op een aansluitingstreffer waren er zeker. Zo spatte een schot van Kay uiteen op de lat en vond Daan tot twee keer toe de keeper op zijn weg.

Comeback
De ene helft is de andere niet. Nou ik kan u vertellen, dat is zeker waar. Het jeugdelftal van het blauwwitte Barcelona kwam als een voetballende vechtmachine uit de kleedkamer. Duels werden gewonnen, combinatievoetbal ging lopen en er werden kansen gecreëerd. De verpersoonlijking van de vechtmachine was de ingevallen Dani. De rechtsback speelde een uitstekende tweede helft en ging volop in de strijd met zijn tackles en intercepties. Aan de andere kant liet een andere invaller zich gelden. Owen bracht de spanning terug in de wedstrijd vanaf de penaltystip.

Zlatan’s Scorpion Kick
Wist u dat er iemand met Zlatan Ibrahimovic-achtige acties in een blauw shirt speelt? Zo niet, nu wél. Owen maakte in de slotfase een geweldig doelpunt. De aanvaller tikte de bal prachtig met de hak tegen de touwen. Een scorpion kick. Bij Owen kunt u een uitgebreide uitleg krijgen van hoe het precies ging. Hij vertelt het u graag. Oh, dan was uw verslaggever het volgende nog even vergeten te zeggen. Bij de plaatselijke vlaggeniersvereniging houden ze blijkbaar niet van zo schorpioenen. Daarop volgde de anti-climax: de vlag ging omhoog, het fluitje ging en RAS kon een vrije trap nemen.

Mentaliteit
Dat uw favoriete ploeg uit het goede hout gesneden is, bleek uit de minuten daarna. De 3-2 viel alsnog binnen via Owen. De passie om te winnen en vooral om niet op te geven had de boventoon bij S.V. Loosduinen JO13-1.

Op basis van de tweede helft wilt uw verslaggever ondanks de nederlaag de complimenten geven aan Grobbekuikens Bowie, Daan, Dani, Elvira, Eray, Ferry, Finn, Ilias, Joeri, Kay, Max, Nick, Owen en Yannick. Ik denk dat u, als trouwe supporter, het daar vast mee eens bent. Tot volgende week!

Opstelling: Finn; Joeri, Ferry (Dani/’31), Bowie (c), Nick; Kay, Elvira, Yannick (Eray/’26); Daan, Max (Owen/’31), Ilias (Max/’46).