Na de prachtige zege van vorige week gingen onze mannen van S.V. Loosduinen JO13-2 op zoek naar de tweede overwinning van het seizoen. DUNO werd ontvangen op sportpark Madestein. De wedstrijd bleek er een te worden voor de neutrale toeschouwer.

Uw helden begonnen niet goed aan de Haagse derby. Binnen een paar minuten lag de bal al twee keer in het mandje. Verdedigend stond het niet goed bij de Peenbuikers. Kreeg SVL dan geen kansen? Zeker wél. Zo was aanvoerder Jeffen tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer.

Uiteindelijk kwam het gewenste goal er. Dave schoot een corner direct binnen. De rechtervoet van de spits liet zich daarna nog een aantal keer zien, maar DUNO beschikte over een goede keeper. De uitploeg was in de eerste helft een stuk effectiever, waardoor het tweede jeugdelftal van het blauwwitte Barcelona (zie verslagen S.V. Loosduinen 2 en S.V. Loosduinen JO13-1) met een 4-1 achterstand de rust in.

Strijdkracht en blijdschap
SVL begon de eerste tweede helft net als de eerste helft, waardoor DUNO uit kon lopen naar 6-1. Loosduinen kreeg de kansen, maar die werden niet benut. Onder aanvoering van onze fanatieke captain Jeffen ging SVL op zoek naar doelpunten. Uiteindelijk viel het kwartje de goede kant op.

Dimay schoot het zelfvertrouwen terug in de ploeg. De linkermiddenvelder maakte zijn allereerste doelpunt ooit. Uw verslaggever keek met trots naar de blijdschap van de man uit Kraayenstein. Dimay zette vorig seizoen zijn eerste stappen in onze sport en is gegroeid van een jongen die moeite had met schieten naar een doelpuntenmaker.

Engels-Nederlandse oorlog
Dave zorgde daarna met een kanonskogel voor de volgende treffer. Als SV Loosduinen JO13-2 een oorlogsschip is, dan is Dave een kanon en vuurt zijn rechterkanon de kogels. Als uw verslaggever een officier van de VOC was tijdens de tweede Engels-Nederlandse Oorlog, dan weet uw verslaggever wel op welk schip hij mee was gegaan.

Dave bracht de spanning helemaal terug door een penalty binnen te schieten. Daarna schoot DUNO de wedstrijd op slot: 7-4. De neutrale toeschouwer was de winnaar. Alleen kan uw verslaggever zich voorstellen dat die niet aanwezig waren bij de Haagse derby.

Opstelling: Joel; Dinand, Tristan (Timo/’15), Joost (Iwan/’24), Bohdi; Jamie (Eray/’31), Damian, Dimay; Sem (Bowie/’31), Dave, Jeffen.