Zes uit twee wedstrijden. Dertien doelpunten voor. Vier doelpunten tegen. Doelpuntenverschil van +negen. Plek één op de ranglijst. Dat zijn dé klinkende cijfers na twee wedstrijden van de Grobbekuikens van S.V. Loosduinen JO13-1.

Lyra kwam zaterdag op bezoek naar Madestein voor de confrontatie. De mannen, trainers, en waarschijnlijk u ook als trouwe supporter, hadden vertrouwen in een goede afloop. De heren hadden namelijk vorige week Den Hoorn met 4-2 aan de kant gezet.

JO13-1 kwam uit de startblokken zoals Usain Bolt in zijn beste dagen. De ploeg begon scherp en speelde met passie. Dat resulteerde in een handjevol kansen in de openingsfase. Uiteindelijk was het Eray die met een fraai afstandsschot de bal achter de keeper schoot. En het was zeker niet de laatste keer dat de doelman de bal uit het net moest vissen.

Doelpuntenmachine
Een paar minuten na de eerste treffer was het Ilias die als een skiër om zijn tegenstanders slalomde en bal in het doel schoof. Elvira tikte daarna met uiterste precisie de bal in het dak van goal: 3-0. Aan de andere kant werd misschien wél het mooiste doelpunt van de wedstrijd gemaakt. De spits van de Westlanders schoot het leer op fenomenale wijze tegen de touwen.

De 3-1 werkte uiteindelijk als een rode lap op een stier. De heren schakelde voor rust nog een tandje bij. Daardoor konden Owen en Daan ook een doelpunt meepikken. Achterin hielden Finn, Elvira, Ferry, Bowie met steun van stofzuigers Nick en Max de boel dicht.

Barcelona
Het beste van het spel werd bewaard voor het begin van de tweede helft. Het jeugdelftal van het blauwwitte Barcelona (zie verslagen S.V. Loosduinen 2) bleek zijn bijnaam volledig waard te zijn. De ploeg speelde als ploeg en de supporters zagen bij vlagen mooi combinatievoetbal… en doelpunten. Inmiddels waren ook Kay en sneltrein Joeri in het team gekomen.

Het kapstok van het team, die een goede wedstrijd speelde als kapstok, Owen vond nog drie keer het net (de ballen gingen uit alle hoeken en standen binnen via de spits: een lob, uitspelen van de keeper en een indirecte vrije trap) en ook Ilias kon nog een keer zijn handen in de lucht steken. Daarna verslapte het een beetje en kon Lyra ook nog een keer scoren in een sportieve wedstrijd.