S.V. Loosduinen met 1-3 onderuit tegen Die Haghe

die-haghe-01In de derby ‘achter de duinen’ tegen Die Haghe ging S.V. Loosduinen verdiend ‘kopje onder’. In een sportieve, maar matte burenstrijd, was de formatie van Wim de Jong te sterk voor de blauw-witte formatie van de trainers Richard Douw en Patrick Puister. Met een 1-3 zege, en de drie punten op zak, vertrok de zwart-witte formatie pas laat van een gezellig Sportpark Madestein.

Bij de Loosduiners aan de aftrap een waslijst van afwezigen. Jean-Paul Alleblas, Theo van der Hoeven, Jeroen Rampaart, Kenan Schenkeveld en Bas Wesseling ontbraken door blessures. Rami Abdelrazak was daarentegen wel weer fit om te kunnen spelen, stond sinds lang weer in de basis, maar miste wedstrijdritme om een rol van betekenis te kunnen spelen bij de Loosduiners. Vooral de slag op het middenveld ging daardoor verloren. Het krachtsverschil was groot, maar werd niet in de score tot uitdrukking gebracht.

die-haghe-02Toch was de eerste kans op een druk bezocht Sportpark Madestein al in de eerste minuut voor de thuisploeg. Aanvoerder Kevin Baptiste, weer fit om te starten, stuitte echter tot tweemaal toe op doelman Dion van Splunteren. Al snel namen de gasten het initiatief en zetten de thuisploeg onder druk. In de zevende minuut was het al raak. Doelman Pieter Blanken kon een kopbal van Arnout Ooijevaar niet goed keren, waarna Nick van der Reijden koppend kon scoren. Daarna waren er meer kansen voor de bezoekers, maar de Loosduinse verdediging, onder aanvoering van doelman Blanken, hield stand. Aan de overzijde waren bij de schaarse uitvallen Tom Vrieling en Christiaan Verbree dichtbij een tegentreffer. Vlak voor rust verdubbelde Die Haghe toch de score via een treffer van Sander de Jong.

Na de thee hetzelfde spelbeeld. Die Haghe bleef de bovenliggende partij, maar de thuisploeg kreeg toch een aantal malen de gelegenheid om terug te komen in de wedstrijd. Maar de verdediging van Die Haghe, met de ex-Loosduiners Robin Laming en Alvin van Reeuwijk, bleef op de been. In de 60e minuut verving Sam van Poorten Rami Abdelrazak en werd de druk verder opgevoerd. Toch was het Die Haghe dat in de 70e minuut weer scoorde. De mooiste treffer van de middag kwam van de schoen van Laurens Wittmaekers. Een voorzet van Gino Vader schoot hij fraai in. Eén minuut later stond het 1-3. Sam van Poorten verlengde een voorzet en Richard Nieuwdorp rondde hard en doeltreffend af.  die-haghe-06
Nadien waren Richard Nieuwdorp (vrije trap op de lat), Kevin Baptiste (schot werd knap gekeerd door Van Splunteren) en Christiaan Verbree (op snelheid een aantal malen gevaarlijk), dichtbij een aansluitingstreffer. Aan de overzijde verzuimde Die Haghe de score verder op te voeren.
In de slotfase toch een smetje op de wedstrijd. Invaller Jaoud Hadchoune, gekomen voor de moegestreden 17-jarige Jessy Smit, ontving in een kort tijdsbestek tweemaal geel en mocht met rood op zak voortijdig vertrekken van de goed leidende scheidsrechter O. Moussaoui. Gescoord werd er niet meer, waardoor de eindstand 1-3 op het scorebord stond.

Na de wedstrijd was er tussen de beide bevriende verenigingen nog een gezellige derde (muzikale) helft, waar veel (oud) bekenden elkaar weer ontmoeten, en bleef het nog lang druk op Sportpark Madestein.

A.s. zaterdag gaat de strijd om de punten in de derde klasse B verder aan de Nijkerklaan, waar Quick Steps de gastheer is voor de Loosduiners.

laming-lacht-het-laatst

Zie ook: http://www.hethaagsamateurvoetbal.nl/laatste-nieuws/12436/die-haghe-spaart-loosduinen-en-wint-yslechtsy-met-1-3 ;
http://haaglandenvoetbal.nl/zaterdag-3e-klasse-sv-houtwijk-hekkensluiter-dsvp-victoria04/ en http://www.svdiehaghe.nl/fotoalbum/20160917/90 

 

 

Foto’s van Wilco Eckhardt:
[Galerij niet gevonden]

Foto’s van Dick Hartman: